This is an automatically generated PDF version of the online resource albania.mom-rsf.org/en/ retrieved on 2022/05/23 at 12:46
Reporters Without Borders (RSF) & BIRN ALBANIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN ALBANIA LOGO
Reporters without borders

Shqiptarja.com

Faqja online "Shqiptarja.com" filloi publikimet  në vitin 2011, si pjesë mbështetëse e gazetës me të njëjtin emër, duke publikuar materialet e gazetës një ditë më vonë. Por kur qarkullimi i shtypit ishte në krizë, faqja u kthye në median kryesore të grupit.

Faqja në internet "Shqiptarja.com" ka bashkëpunim të përhershëm me gazetën dhe "Report.tv" në pronësi të Bollinos, pamjet e të cilit përdoren si ilustrim në lajmet e portalit dhe në aplikacionet e vëna në dispozicion me barcode në gazetë.

Një pjesë e mirë e stafit u rekrutua nga media që më herët drejtohej nga Bollino dhe u ble nga botues të rinj.

Fakte kyçe

Pjesa e audiencës

Të dhënat mungojnë

Lloj pronësie

Private

Mbulimi gjeografik

Internacional

Llloji përmbajtjes

Pa pagesë

Të dhënat publike në dispozicion

të dhënat e pronësisë janë lehtësisht të disponueshme nga burime të tjera, p.sh. nga regjistrat publikë, etj.

2 ♥

Kompani/Grupe mediatike

FFM Group Sh.p.k

Pronësi

Struktura e pronësisë

Faqja online “Shqiptarja.com” është në pronësinë e grupit mediatik "Free and Fair Media Group" sh.p.k (FFM Group) me 80% të aksioneve dhe gazetares Anila Basha me 20% të tyre. "Free and Fair Media Group" zotërohet me shumicë aksionesh nga Alba Malltezi (74.6%).

Të drejta votimi

Të gjithë aksionerët kanë të drejtën e votës. Vendimet mund të merren edhe vetëm nga aksioneri me shumicë.

Pronar indvidual

Kompani/Grupe mediatike
Fakte

Informacion i përgjithshëm

Viti themelimit

2011

Interesat e lidhur të themeluesit

FFM Group (Alba Malltezi), Anila Basha - Pasi kompania italiane "Edisud S.p.a" shiti aksionet e televizionit "News24" dhe "Gazetës Shqiptare" në vitin 2011, ish-drejtuesi i këtyre mediave, botuesi Italian Carlo Bollino, bashkëshortja e tij Alba Malltezi dhe ish-kryeredaktorja e Gazetës Shqiptare, Anila Basha, bashkë me gazetarë të mediave të mësipërme, themeluan gazetën Shqiptarja.com. Gazeta zotërohet prej "FFM Group" me 80% të aksioneve dhe nga Anila Basha, ish-kryeredaktore e saj, e cila zotëron 20% të aksioneve. Alba Malltezi zotëron 74,9% të "FFM Group".

Interesat e lidhur të administratorit

Genci Kondi - është pjesë e grupit të gazetarëve që themeloi "Shqiptarja.com". Ai mori pozicionin e administratorit pas largimit të Anila Bashës. Kondi është një gazetar i vjetër i ekonomisë dhe ka bashkëpunuar me Malltezin dhe Bollinon edhe gjatë kohës që ata drejtonin "Gazetën Shiptare".

Interesat e lidhur të kryeredaktorit

Të dhënat mungojnë

Interesat e lidhura të njerëzve të rëndësishëm

Carlo Bollino - Edhe pse nuk rezulton si pronar apo drejtues i kompanisë, Carlo Bollino, gazetar i ANSA i përfshirë në median shqiptare që prej fillimit të viteve 90’, është njeriu kyç pas "Shqiptarja.com" dhe "Report Tv", të cilin e zotëron me 100% të aksioneve. Bollino është parë si i afërt me Partinë Socialiste dhe qeverinë aktuale, edhe pse ai i ka mohuar akuzat. Ndaj Bollinos ka pasur disa akuza nga opozita dhe ish-kryeministri Sali Berisha për përfshirjen e tij në projekte të financuara nga qeveria, më i njohuri ndër ta 'Bunkart'.

Kontakt

Njesia Bashkiake nr 2, Rruga Niko Pushkin, 3 Kullat, Kulla 2, Kati 1, Tirana

Tel: +355 682059476

Website: shqiptarja.com

Të dhëna financiare

Të ardhura (in Mil. USD)

Të dhënat mungojnë

Fitim operativ (në Mil. USD)

Të dhënat mungojnë

Reklamat (si % e financimit total)

Të dhënat mungojnë

Pjesa e tregut

Të dhënat mungojnë

Më shumë informacion

Meta Data

Struktura e pronësisë dhe bilancet financiare janë publikisht të pranishme në Qendrën Kombëtare të Bizneseve në Shqipëri. Të dhënat financiare të siguruara i përkasin vitit 2016. Për të konvertuar shumat në dollarë u përdor kursi mesatar i këmbimit i Bankës Qendrore për vitin 2016. Për më shumë, shikoni burimet.

  • Project by
    BIRN ALBANIA
  •  
    Reporters without borders
  • Funded by
    BMZ