This is an automatically generated PDF version of the online resource albania.mom-rsf.org/en/ retrieved on 2022/05/25 at 19:49
Reporters Without Borders (RSF) & BIRN ALBANIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN ALBANIA LOGO
Reporters without borders

FFM Group Sh.p.k

"FFM Group" Sh.p.k (Free and Fair Media Group) u themelua më 21.09.2011, nga Alba Malltezi, të cilës iu bashkuan më vonë Eva Doçi dhe kompania italiane "Superba" Sh.p.k. Malltezi, bashkëshortja e gazetarit italian dhe pronarit të "Report TV", Carlo Bollino, ka shumicën e aksioneve (74.96%).

Kompania u krijua menjëherë pasi kompania italiane "Edisud" sh.p.k shiti aksionet që kishte në mediat shqiptare, të cilat ishin drejtuar prej Bollinos për dy dekada. Menjëherë pasi u rregjistrua "FFM Group" themeloi "Shqiptarja.com" Sh.p.k, ku zotëron 80% të aksioneve. Kjo e fundit publikon gazetën dhe faqen online me të njëjtin emër. 

"FFM Group", përmes kompanisë bijë "Media Content", bleu në vitin 2013 34% të aksioneve të kompanisë së ish-deputetit të PS Koço Kokëdhima të johur si "Ballkan TV", për të filluar sëbashku trasmetimet televizive me emrin "A1 Report". Marrëveshja me Kokëdhimën u ndërpre në shtator të vitit 2015. 

Pas prishjes së marrëveshjes me Kokëdhimën, televizioni vijoi trasmetimet si "Report TV", por tani në pronësi të vetë Bollinos.

"FFM Group" dhe "Multiscreen" trajtohen këtu si kompani të ndara, por mediat që zotërohen prej dy kompanive veprojnë publikisht si pjesë e të njëjtit grup. Gazeta dhe faqja online "Shqiptarja.com" publikojnë video të "Report TV" dhe ky i fundit raporton për lajmet e publikuara në gazetë. Po ashtu edhe faqet sociale të mediave dhe grupit i trajtojnë të treja mediat si të lidhura me "FFM Grup" nën drejtimin e Bollinos dhe Malltezit.

Fakte kyçe

Formular i biznesit

Private

Forma ligjore

Shoqëri më përgjegjësi të kufizuar

Sektorët biznesit

Botime;Transmetime Televizive;

Pronësi

Pronar indvidual

Eva Doçi

Eva Doçi - zotëron 20% të aksioneve të "FFM Group" Sh.p.k. Ajo është e afërme e një biznesmeni shqiptar që ka askione te Birra Tirana Sh.a dhe aktivitet tregtar.

20%
mediat
Other Media Outlets

Televizione të tjera

TV BALLKAN

Fakte

Biznesi i medias

Transmetime televizive

TV BALLKAN (35%)

Botime

Shqiptarja.com (80%)

Biznes

Tregti nafte

Superba S.L.R

Informacion i përgjithshëm

Viti themelimit

2011

Interesat e lidhura me themeluesin

Alba Malltezi themeloi "FFM Group" Sh.p.k (Free and Fair Media Group) më 21.09.2011. Asaj më vonë iu bashkuan Eva Doçi dhe kompania italiane "Superba" Sh.p.k

Punonjësit

Të dhënat mungojnë

Kontakt

Njesia Bashkiake nr 2, Rruga Niko Pushkin, 3 Kullat, Kulla 2, Kati 1, Tirana

Tel: +355 682059476

Faqja e internetit: shqiptarja.com

NIPT

L12122018Q

Të dhëna financiare

Të ardhura (të dhëna financiare/ opsionale)

0.03 Mio. $ / 3.9 Mio. Lek

Fitimi operativ (në Mil. USD)

0.00 Mio. $ / 0.23 Mio. Lek

Reklamat (si % të totalit të financimit)

Të dhënat mungojnë

Drejtuesit

Persona të tjerë me ndikim + Interesat e personave të tjerë me ndikim

Carlo Bollino - Edhe pse nuk rezulton si pronar apo drejtues i kompanisë, Carlo Bollino, gazetar i ANSA i përfshirë në median shqiptare që prej fillimit të viteve 90’, është njeriu kyç pas "Shqiptarja.com" dhe "Report TV", të cilin e zotëron me 100% të aksioneve. Bollino është parë si i afërt me Partinë Socialiste dhe qeverinë aktuale, edhe pse ai i ka mohuar akuzat. Ndaj Bollinos ka pasur disa akuza nga opozita dhe ish-kryeministri Sali Berisha për përfshirjen e tij në projekte të financuara nga qeveria, më i njohuri ndër ta Bunkart.

Më shumë informacion

Të dhënat publike në dispozicion

të dhënat e pronësisë janë lehtësisht të disponueshme nga burime të tjera, p.sh. nga regjistrat publikë, etj.

2 ♥

Meta Data

FFM Group është një grup kompanish të zotëruara kryesisht nga Alba Malltezi. Struktura e pronësisë dhe bilancet financiare janë publikisht të pranishme në Qendrën Kombëtare të Bizneseve në Shqipëri. Të dhënat financiare të siguruara i përkasin vitit 2016. Për të konvertuar shumat në dollarë u përdor kursi mesatar i këmbimit i Bankës Qendrore për vitin 2016. Për më shumë, shikoni burimet.

  • Project by
    BIRN ALBANIA
  •  
    Reporters without borders
  • Funded by
    BMZ