This is an automatically generated PDF version of the online resource albania.mom-rsf.org/en/ retrieved on 2022/05/25 at 07:41
Reporters Without Borders (RSF) & BIRN ALBANIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN ALBANIA LOGO
Reporters without borders

Koha Jone Sh.p.k

Koha Jone Sh.p.k

KKoha Jonë sh.p.k është kompania që boton një nga gazetat më të vjetra në vend. Publikuar fillimisht si gazeta zyrtare e Partisë së Punës në Rrethin Lezhë, ajo u privatizua dhe u publikua si gazetë e pavarur që nga viti 1991. Mes viteve 1992 dhe 1997, ajo u konsiderua një nga gazetat më kritike kundër qeverisë së kohës dhe u dogj, aludohet nga shërbimet sekrete të kohës. Më 1993, dy nga redaktorët e gazetës Aleksandër Frangaj dhe Martin Leka u arrestuan dhe u akuzuan për "nxjerrje të sekreteve ushtarake" si dhe për përhapjen e informacioneve të rreme, një vepër penale në Shqipëri deri në vitin 2012. Gazetarët e saj u sulmuan vazhdimisht dhe në shumë raste, u rrahën ose u burgosën.

Gjithsesi, pas kolapsit të sundimit të Partisë Demokratike më 1997, një pjesë e stafit të Koha Jonë ia doli të marrë pozicione në qeveri, përfshirë kryeredaktorin Ben Blushi, i cili u bë zëvendësministër i Punëve të Jashtme dhe Ministër i Arsimit, ndërsa Martin Leka, një nga redaktorët, u bë drejtor i televizionit publik nën qeverisjen e majtë. #

Koha Jonë u përball me konkurrencë të ashpër pas vitit 1998, kur gazeta Shekulli filloi të shitej për 10 lek (një kopje e Koha Jonë në atë kohë shitej për 50 lek). Nikoll Lesi, në atë kohë pronar i gazetës dhe deputet, u përpoq ta luftojë problemin përmes propozimit të një ligji anti-dumping. Shekulli e rriti çmimin në 20 lek, sërish dy herë e gjysmë më lirë se sa Koha Jonë dhe gazetat e tjera të kohës. Më 2001, shumë gazeta të tjera si Panorama, Dita Informacion (tashmë e mbyllur), Korrieri (tashmë e mbyllur) etj, u shfaqën në treg me të njëjtin çmim me Shekullin dhe Koha Jonë humbi gradualisht rëndësinë me kalimin e viteve. #

Pas disa përpjekjeve për të rindërtuar bazën e lexuesve të gazetës, përfshirë blerjen nga Aleksandër Frangaj më 2007, pronësia e gazetës u transferua sërish te Nikoll Lesi më 2013. Në vitin 2016, Koha Jonë kishte të ardhura prej 15.9 milionë Lek (0.12 Milionë USD) dhe ka rreth 2.7% të tregut të medias së shkruar. #

Më 2017, gazeta shtyp 2000 deri në 5,500 kopje në ditë.

 

Fakte kyçe

Formular i biznesit

Private

Forma ligjore

Shoqëri më përgjegjësi të kufizuar

Sektorët biznesit

Botime

Pronësi

Pronar indvidual

Nikoll Lesi

Nikoll Lesi – është një gazetar dhe sipërmarrës mediaje. Ai bashkëthemeloi gazetën Koha Jonë në Lezhë më 1991 dhe të përditshmen sportive Sport Ekspres më 1997. Ai u zgjodh deputet më 1997, 2001 dhe 2005, fillimisht si i pavarur dhe më pas për parti dhe koalicione të ndryshme. Ai shiti gazetën Koha Jonë më 2007 te ish-partneri i biznesit Aleksandër Frangaj, por Frangaj ia rishiti gazetën më 2013 për të njëjtën shumë. Që nga viti 2013, Nikoll Lesi është pronar dhe administrator i kompanisë.

100%
mediat
Other Media Outlets

Media të tjera Online

www.kohajone.com

Fakte

Biznesi i medias

Publikime

Koha Jone Sh.p.k (100%)

Informacion i përgjithshëm

Viti themelimit

1994

Interesat e lidhura me themeluesin

Nikoll Lesi – është një gazetar dhe sipërmarrës mediaje. Ai bashkëthemeloi gazetën Koha Jonë në Lezhë më 1991 dhe të përditshmen sportive Sport Ekspres më 1997. Ai u zgjodh deputet më 1997, 2001 dhe 2005, fillimisht si i pavarur dhe më pas për parti dhe koalicione të ndryshme. Ai shiti gazetën Koha Jonë më 2007 te ish-partneri i biznesit Aleksandër Frangaj, por Frangaj ia rishiti gazetën më 2013 për të njëjtën shumë. Që nga viti 2013, Nikoll Lesi është pronar dhe administrator i kompanisë.

Punonjësit

Të dhënat mungojnë

Kontakt

Rruga Sami Frasheri, Pallatet eAviacionit te Vjeter, Nr 2., Tirana

Email: redaksia@kohajone.com

Faqja e internetit: www.kohajone.com

NIPT

J71425013C

Të dhëna financiare

Të ardhura (të dhëna financiare/ opsionale)

0.12 Mio. $ / 15.92 Mio. Lek

Fitimi operativ (në Mil. USD)

0.01 Mio. $ / 1.41 Mio. Lek

Reklamat (si % të totalit të financimit)

Të dhënat mungojnë

Drejtuesit

Persona të tjerë me ndikim + Interesat e personave të tjerë me ndikim

Albina Gjergji – është gazetare. Ajo është aktualisht zëvendëskryeredaktore e Koha Jonë.

Më shumë informacion

Transparencë aktive

kompania/kanali informon në mënyrë proaktive dhe gjithëpërfshirëse në lidhje me pronësinë e saj, të dhënat janë përditësuar vazhdimisht dhe janë lehtësisht të verifikueshme

4 ♥

Meta Data

Struktura e pronësisë dhe raportet financiare janë të disponueshme për publikun në Qendrën Kombëtare të Biznesit. Të dhënat financiare i përkasin vitit 2016. Për konvertimin në USD është përdorur kursi mesatar i këmbimit i vitit 2016 i publikuar nga Banka e Shqipërisë. Nikoll Lesi iu përgjigj kërkesës së MOM për informacion më 15 janar 2018. Me qëllim vlerësimin e peshës së aseteve dhe të ardhurave të kësaj kompanie në tregun e medias së shtypur, MOM ka llogaritur vlerën e aseteve, të ardhurat dhe fitimet e 11 kompanive të medias së shtypur. Kompanitë e përfshira në llogari janë si vijon: Panorama, Gazeta Shqiptare, Koha Jone, Mapo, Shekulli, Tema, Dita, Shqiptarja.com, Standard dhe Monitor. Shiko burimet për më shumë.

Burime

  • Project by
    BIRN ALBANIA
  •  
    Reporters without borders
  • Funded by
    BMZ