This is an automatically generated PDF version of the online resource albania.mom-rsf.org/en/ retrieved on 2022/05/25 at 08:56
Reporters Without Borders (RSF) & BIRN ALBANIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN ALBANIA LOGO
Reporters without borders

Henri Çili

Henri Çili

Henri Çili është themelues i të përditshmes "Mapo" dhe pronar i Universitetit Europian të Tiranës, një universitet privat. Ai është ish-gazetar dhe drejtues mediaje. Më 2006, ai drejtoi të përditshmen "Standard" dhe në të njëjtin vit bashkëthemeloi UET pasi mori licencë për hapjen e një instituti të arsimit të lartë me vendim të Këshillit të Ministrave, në atë kohë nën Kryeministrin Sali Berisha. Më 2011, qeveria "Berisha" i dha statusin e universitetit. Çili kishte vetëm 10% të kompanisë në fillim, por u bë pronar i vetëm përmes marrëveshjeve të ndryshme gjatë viteve që pasuan.

Çili është i njohur për manovrimin mes forcave të ndryshme politike dhe e prezanton veten si liberal. Ai është i njohur se i bëri thirrje shqiptarëve të votonin për një mandat të tretë ish-kryeministrin Sali Berisha më 2013 dhe i bëri thirrje shqiptarëve të votonin për një mandat të dytë për Edi Ramën më 2017. Para se të mbështeste Ramën publikisht, revista e tij shpalli udhëheqësin aktual të opozitës Lulzim Basha "Njeriu i Vitit 2016". Ai është akuzuar se ka ndikuar iniciativën e Ramës për reformimin e arsimit të lartë në Shqipëri, një projekt të shumëdebatuar që synon të rrisë tarifat për studentët si dhe t'i japë universiteteve private fonde publike.

Çili i ka mohuar akuzat.

 

 

Kompani/Grupe mediatike
Media
Fakte

Biznes

Botues

Pashko Foundation (100%)

Arsim

European Education Initiative Holding (100%)

Më shumë informacion

Të dhënat publike në dispozicion

të dhënat e pronësisë janë lehtësisht të disponueshme nga burime të tjera, p.sh. nga regjistrat publikë, etj.

2 ♥

Meta Data

Pashko Foundation is a non-profit entity. It is a successor of Mapo Agency, a limited liability company. Its ownership structure and financial statements are published in Albanian National Business Registry. Mapo Agency has ceased to report revenues during 2016 transition to non-profit entity. The Central Bank's average exchange rate for 2016 was used to convert the amounts into USD.

  • Project by
    BIRN ALBANIA
  •  
    Reporters without borders
  • Funded by
    BMZ