This is an automatically generated PDF version of the online resource albania.mom-rsf.org/en/ retrieved on 2022/01/27 at 02:22
Reporters Without Borders (RSF) & BIRN ALBANIA - all rights reserved, published under Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.
BIRN ALBANIA LOGO
Reporters without borders

Reporterët Pa kufi

Reporterët Pa kufi (Reporter Sans Frontières, RSF) u themelua në Mompelje (Francë) më 1985 nga katër gazetarë. Ajo është regjistruar në Francë si një organizatë jofitimprurëse dhe ka statusin e konsulentit në Organizatën e Kombeve të Bashkuara dhe në UNESCO. RSF advokon për lirinë e medias, mbështet median e pavarur dhe mbron gazetarët e rrezikuar në të gjithë botën. Misionet e saj janë

 • Të monitorojë vazhdimisht sulmet kundër lirisë së informimit në të gjithë botën;
 • Të denoncojë ccdo sulm të tillë në media;
 • Të veprojë në bashkëpunim me qeveritë për të luftuar censurën dhe ligjet që synojnë të kufizojnë lirinë e informimit;
 • Të ndihmojë moralisht dhe financiarisht gazetarët e persekutuar dhe familjet e tyre.
 • Të ofrojë ndihmë materjale për korrespondentët e luftës me synimin për të fuqizuar sigurinë e tyre.

Që nga viti 1994, seksioni gjerman është aktiv në Berlin. Megjithëse seksioni gjerman punon ngushtë me Sekretariatin Ndërkombëtar në Paris për të kërkuar dhe vlerësuar lirinë e medias në të gjithë botën, ajo është nga pikëpamja organizative dhe financiare e pavarur. Në këtë rol, ajo ka aplikuar për një grant te Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim - në mënyrë që të financojë projektin e Monitorit të Pronësisë së Medias.

 • Project by
  BIRN ALBANIA
 •  
  Reporters without borders
 • Funded by
  BMZ